Hoe word je op een gezonde manier 120 jaar oud?

Wanneer we met zijn allen langer gezond en actief willen blijven, dan dienen we allereerst meer inzicht te verkrijgen in de leefstijl van onze kinderen. Kinderen ontwikkelen door een ongezonde leefstijl chronische ziekten. Dit raakt tevens het welzijn van onze jeugd en de toegankelijkheid van de gezondheidszorg. En dat willen we graag voorkomen. 

Daarnaast willen we ook de mogelijkheid hebben om bij volwassen patiënten die al een ziekte hebben eenmaal beschadigde cellen, weefsels of organen te kunnen herstellen of vervangen. Bij de Universiteit Maastricht onderzoeken we zowel de impact van leefstijlinterventies bij kinderen als ook nieuwe technologische mogelijkheden voor herstelbehandelingen van beschadigde cellen, weefsels en organen.

Ben je bereid om jouw leefstijl aan te passen om heel oud te worden?


Draag bij aan baanbrekend onderzoek? 

Vindt u het belangrijk dat kinderen gezond leren leven en dat er échte oplossingen komen voor aandoeningen als diabetes, nierfalen, hart- en vaatziekten en complexe botbreuken??Help prof. dr. Onno van Schayck en prof. dr.?Martijn van Griensven met het realiseren van hun onderzoek. 

Draag bij aan een gezonde generatie!

Geef voor een (pijn)vrij leven!

Alvast hartelijk dank!? 
 

THEMA GEZONDHEID:

Onze gezondheid is vanzelfsprekend – tot we ziek worden. Dan verwachten we direct het juiste medicijn en de beste behandeling. Wat we soms vergeten: het vinden van medische oplossingen heeft tijd nodig. Onderzoekers zijn vaak jaren bezig om een oplossing te vinden voor levensbedreigende ziekten. Op een dag kunnen we ziekten wellicht voorspellen en kanker of alzheimer voorkomen. De vraag is alleen: hoe brengen we deze toekomst dichterbij?

Onderzoeken die je wellicht ook interessant zal vinden

Is een pil tegen kanker een kwestie van tijd?

Een pil tegen kanker, het liefst zonder zware bijwerkingen. Dat zouden we allemaal wel willen. Is het een kwestie van tijd voor zo’n pil er komt? Leidse wetenschappers zetten zich in voor nieuwe behandelingen tegen kanker.

Hoe kun je dementie voorkomen?

Alzheimer Nederland voorspelt dat er in 2040 een half miljoen Nederlanders dement zullen zijn. In de werkelijkheid blijkt echter dat het relatieve aantal gevallen van dementie minder snel stijgt dan verwacht. Ook is inmiddels bekend dat het risico op dementie met 30% verlaagd kan worden door gezond te leven, en dat het individuele risico op dementie vrij goed voorspeld kan worden.