Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden hecht grote waarde aan maatschappelijke impact en is trots op haar onderzoekers, in Leiden én Den Haag, die vanuit hun expertise en passie hun tanden niet alleen in medische vraagstukken zetten, maar ook op andere gebieden werken aan een betere wereld. Hoe halen we het beste uit Artificial Intelligence, zonder het menselijke gezicht te verliezen? Hoe gebruiken we energie en grondstoffen op zo’n manier dat het natuurlijk kapitaal bewaard wordt? En hoe gaan we om met de gevolgen van globalisering, migratie en klimaatverandering?

Dit zijn gigantische vraagstukken waarbij wetenschap aan de basis staat van de oplossing. Waar Leidse milieuwetenschappers, biotechnologen, bestuurskundigen, epidemiologen en vele anderen zich elke dag opnieuw voor inzetten.

Doneer hier

Onderzoek in de schijnwerpers:

Nieuwe medicijnen dankzij multidisciplinaire samenwerking

Van de medicijnen die je haalt bij de apotheek tot de behandeling van levensbedreigende ziekten in het ziekenhuis: onderzoek staat aan de basis van ieder geneesmiddel. Wetenschappers – gedreven door nieuwsgierigheid en de wil om iets goeds te doen – doen ontdekkingen, ontwikkelen nieuwe behandelmethodes en realiseren doorbraken door innovatie.  

In Leiden werken we aan uniek en internationaal onderscheidend onderzoek op het gebied van het ontdekken en ontwikkelen van nieuwe medicijnen. In de laboratoria en de kliniek verleggen Leidse wetenschappers grenzen en maken het onbekend bekend. Ze kijken voorbij hun eigen vakgebieden en werken samen aan multidisciplinaire oplossingen, zoals medicijnen op maat, reparatie van cellen en immuuntherapie.

Draag bij aan baanbrekend onderzoek 

De kennis hebben we in huis. Met jouw steun kunnen we eerder resultaten boeken. Met jouw bijdrage van vandaag, werken wetenschappers van de Universiteit Leiden aan de wereld van morgen. Alvast hartelijk bedankt!