Technische Universiteit Eindhoven

De TU/e is een internationaal erkende topuniversiteit in wetenschap en technologie, waar onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit hand in hand gaan. We werken intensief samen met bedrijven en organisaties in de Brainport Regio, die bekend staat om de innovatieve, hightechindustrie. Wij leiden engineers op met een focus op communicatieve skills en het besef dat gebruikers en de samenleving als geheel een grote rol spelen bij het bedenken van producten en oplossingen. Zij staan klaar om de uitdagingen van onze tijd aan te gaan. Van de energietransitie tot de groeiende invloed van technologie op onze wereld. Wij willen vooroplopen in verandering en verbetering. Met ons onderwijs, ons onderzoek en onze positieve impact op de samenleving.

Anders kijken naar energie

Elektriciteit uit zon en wind is een alternatief voor onze fossiele brandstoffen. Maar wat als het windstil is? En de vraag naar elektriciteit is niet zelden het hoogst als de zon onder gaat. Op de TU/e kijken we verder dan het verbeteren van wat er al is. We dagen de status quo uit en proberen nieuwe invalshoeken voor bestaande uitdagingen te vinden.

Zo werkt een team onderzoekers aan het vervangen van bijvoorbeeld diesel door metalen deeltjes. Geladen met zonne-energie kunnen ze motoren aandrijven die niet eens fundamenteel afwijken van de conventionele versies in onze zwaardere voertuigen. Weer een ander project onderzoekt het opslaan van energie in batterijen. Niet als elektriciteit, maar als warmte. En dan zo dat er straks in potentie een speciaal soort batterij in elk huis staat. Om je douchewater mee te verwarmen, bijvoorbeeld.

Het zijn projecten die symbool staan voor de kracht van de TU/e: vele disciplines die samenwerken en elkaar versterken. Gecombineerd met de vrijheid van geest om out of the box te denken en te werken. Zo ontstaat echte vernieuwing. Echte vooruitgang.

Lees meer over onze projecten en onze drive om te werken aan een schonere, gezondere planeet. Klik op de link hieronder.